Близо до природата

Докоснете се до чистата енергия на природата

Независимо от вашата мотивация да посетите къмпинга, посветете част от времето си на красотата на района около него. Спортувайте, почивайте, забавлявайте се, играйте игри и се разхождайте на воля! Удивителните природни дадености на национален парк „Рила” ви очакват с неограничени възможности за занимания сред природата, а 7 Lakes Camping е най-добрата отправна точка.

Рила е рай за тези, които обичат директния и въздействащ допир до природата. Красивата водна планина приютява около 150 върха, които достигат над 2000 м.н.в., приблизително 230 фантастични езера, много възвишения и безкрайни подножия.

Разнообразните пейзажи предоставят туристически пътеки с различна дължина и трудност. Връх Мусала, най-високата точка в България и на Балканския полуостров, също се намира в Рила и отправя предизвикателство към по-авантюристично настроените. Каквото и да правите, не пропускайте да видите една от емблематичните за България забележителности – седемте ледникови езера.

В околностите на къмпинга има множество по-кратки и по-лесни пътеки, подходящи за семейства с малки деца. Който път да изберете, гарантирано е че ще достигнете до уникални природни красоти или просто ще намерите уединение със себе си.

Разгледайтенашите предложения, чрез които да усетите чистата енергия на природата в радиус от около 60км. Сигурни сме, че всеки от вас ще открие своите любими местенца, които да отнесе в спомените и сърцето си.

Кратки разходки

Подходящи за посещение с най-малките

ЕКОПЪТЕКА И ВОДОПАД „ГОРИЦА”

Екопътека „Горица” започва над село Овчарци, което се намира на около 4 км западно от Сапарева баня. Водите на водопада падат от 39 м височина, като това е един от седемте Овчарченски водопада. Екопътеката се характеризира с ниско ниво на трудност. Този факт и наличието на множество природни забележителности я превръща в един от най-привлекателните маршрути за семеен туризъм в региона.
Подробна информация за маршрута може да намерите тук Ориентировъчно време:
40мин.

ПАРК „РИЛА” КРАЙ ДУПНИЦА

Парк „Рила” се намра в покрайнините на гр. Дупница и е идеален вариант да прекарате няколко часа с децата или с приятели. През територията му преминава река Бистрица, над която са изградени 38 моста. Паркът е изключително разнообразен и определено няма да скучаете, ако решите да го посетите. На ваше разположени са: езеро с водни колела, футболно, волейболно и баскетболно игрище, тенис кортове, басейни, зоокът, терен за фитнес тренировки, барбекю зони и още много други атракциони. До парка е изградена велоалея с дължина 2 км.

Ориентировъчно време:1-2 ч.

 

ВЕКОВНИТЕ СЕКВОИ

Вековните секвои се намират на около 7км от Кюстендил, в местността Ючбунар, край село Богослов. От Сапарева баня разстоянието е 64 км и се взима за около час с кола. Те са обявени за природна забележителност през 1989г. с цел опазване на вековните дървета. Тризначките са най-старите Секвои гигантея в България и са високи над 30 м. В последствие са засадени и останалите секвои, които наброяват около 100-тина по-млади дървета. Така е сформирана красива гора, подходяща за приятна разходка с деца.Това е единствената у нас гора от този вид.

Ориентировъчно време:45 мин.

Полудневни разходки

Подходящи за семейства с по-големи деца

СТОБСКИ ПИРАМИДИ

Стобските земни пирамиди са природен феномен и един от най-популярните туристически обекти в България. Намират се недалеч от с.Стоб, в югозападния дял на Рила и на 50 км от Сапарева баня. Те представляват пирамидални и конусовидни земни форми, които са се образували по естествен начин от метеорологичните условия. Стобските пирамиди могат да бъдат посетени по изградената екопътека, която е сравнително лесна, но в кратки участъци е стръмна и тясна. Поради песъчливия ѝ терен ви препоръчваме да я пропуснете в дъждовен ден.

Ориентировъчно време: 1 ч.

ЯЗОВИР ИСКЪР

Искър е най-големият по площ и обем язовир в България. Дължината му е около 15 км,а ширината достига 5 км. Разположен е на река Искър и на около 40 км североизточно от Сапарева Баня. В далечината на юг се виждат невероятните била на Рила. Природата около язовира е много красива и е отлична идея за кратка разходка със семейството, за пикник, за риболов, както и за плаване с лодка или водно колело.Водоемът е обитаван от разнообразни видове риба, но най-разпространени са платиката,каракудата,бабушката,уклеят и костурът.

Ориентировъчно време: 1-4 ч.

ЕКОПЪТЕКА ЧЕРНАТА СКАЛА

Черната скала е скална формация с височина 135 м в района на курорта Боровец. До природната забележителност води сравнително кратък и лек горски път. Оттук се открива панорама към околните планински склонове и гористата урва на р. Голяма Сливница, приток на р. Марица. Посещението на скалата може да се комбинира с разходка из множеството планински маршрути или спортни активности, които са на ваше разположение в курортното селище Боровец. 

 

Ориентировъчно време: 2 ч.

По-дълги преходи

За всички, които обичат по-дългите планински походи

РЕЗЕРВАТ И ВОДОПАД „СКАКАВИЦА”

Резерват Скакавица е още едно приказно кътче, което си заслужава да посетите. Там се издига водният първенец на Рила - Скакавишкият водопад, чиито води се спускат от над 70 м. През зимата водите му замръзват и предлагат отлични условия за ледено катерене. Водопадът е достъпен по няколко маршрута, с изходни точки - Паничище и Седемте рилски езера. Любопитен факт е, че въпреки малката площ, която заема, в резерата се опазват огромен брой гръбначни животни. Подробна информация за маршрута може да намерите тук 

Ориентировъчно време: 3 ч.

ЕКОПЪТЕКА „БЕЛИ ИСКЪР”

Екопътека „Бели Искър” е много живописно изживяване по границите на национален парк „Рила“, идеално за лека семейна разходка. Пътеката започва на около 3,5 км след с. Бели Искър, на 39 км източно от Сапарева баня. Името идва от едноименната река, около която пътеката криволичи по-цялата си дължина. Самият маршрут разполага с 19 дървени моста (8 големи и 11 малки), които пресичат ивиците на буйната река.

 

Ориентировъчно време: 3 ч.

СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА

Седемте рилски езера е група езера с ледников произход, разположена в сърцето на Рила. Това е едно от природните богатства и символ на България. Езерата са разположени стъпаловидно между 2095 и 2535 м.н.в. Най-лесният начин да стартирате похода към тях е с лифт от Паничище- курорт разположен на около 10 км югоизточно от гр. Сапарева баня. Други варианти са планински преходи от хижа Вада, от хижа Ловна или от хижа Пионерска. Подробна информация за маршрута може да намерите тук 

Ориентировъчно време:
6 ч.

За нас

Сгушен в подножието
на величествената Рила,
7 Lakes Camping е перфектното
кътче за отдих за цялото семейство.

Локация

Ул.Серафим Йорданов 1,
Сапарева баня, 2650,
(до комплекс "Плажъ")

Контакти

info@7lakescamping.com
+359 879 12 63 30
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram