Често задавани въпроси

ГЕНЕРАЛНИ:

Целогодишно ли е отворен 7 Lakes Camping?

Да. 7 Lakes Camping е на ваше разположение целогодишно, което ви дава възможност да се насладите на разнообразни активности и красотата на природата в района, през всички сезони.

Какво е работното време на рецепция?

Работно време 
Понеделник – Неделя

09:00 - 19:00 часа
*Всеки Петък сме с удължено работно време.
Необходима е предварителна уговорка, ако планирате пристигане в къмпинга извън тези часове.

Какво е работното време на термални басейни
„ПЛАЖЪ”?

Големият и малкият басейн на „ПлажЪ”, както и откритият бар са отворени само по време на летния сезон от юни до септември. Средният минерален басейн работи целогодишно.

Работно време
Понеделник – Неделя

10:00 - 19:00 часа

При какви условия гостите на къмпинга могат да посетят минералните басейни "ПЛАЖЪ”?

Ползването на минерални басейни „ПлажЪ” е включено в цената за нощувка за гостите на къмпинга.Външни посетители заплащат входна такса, съгласно ценовата листа.

Има ли ресторант в къмпинга?

До термални басейни „Плажъ” функционира летен бар, който предлага скара и бързи специалитети. Моля, обърнете внимание, че барът работи само през летния сезон и в работното време на басейните (09:00- 19:00 ч.).

В къмпинга за ваше удобство има изградена и оборудвана кухня за общо ползване, където може да приготвите ястия по ваш избор. Поставили сме и вендинг машинa, която е на разположение по всяко време.

Като алтернатива на пешеходно разстояние от къмпинга е централната част на гр. Сапарева баня, където има богат избор от заведения за хранене.

При какви условия мога да използвам споделеното работно пространство?

Споделеното работно пространство разполага с 6 работни станции. Използването на залата за гости на къмпинга е свободно (без такса) и в зависимост от наличността на свободните места.

Къде мога да паркирам автомобила си?

В къмпинга има изграден открит паркинг, който разполага с електрическа зарядна станция. На него може да оставите вашия автомобил по време на престоя при нас. Паркингът за автомобили е безплатен за гостите на 7 Lakes Camping.

Моля, спазвайте следните правила за паркиране и придвижване на територията на къмпинга:

 • паркирането на всякакъв вид превозни средства на къмпинг парцелите е забранено, с изключение на случаите, при които сте регистрирани за престой в къмпинг зоната;
 • не паркирайте по начин, който може да блокира всякакви входни/изходни точки в къмпинга, както и на затревените къмпинг парцели;
 • в къмпинга не е позволено използването на клаксон и създаването на друг вид шум от моторни превозни средства;
 • шофирането в къмпинга е позволено само в случаите на пристигане и заминаване;
 • ограничението на скоростта в къмпинга е 20 км/ч.

Възможно ли е да съчетая ваканция в 7 Lakes Camping с грижа за здравето?

Напълно възможно е. 7 Lakes Camping е обвързан със „Специализираната болница за рехабилитация Сапарева баня” АД, която се намира в парка над къмпинг зоната. Ние сме единствения къмпинг в България, които предлага възможност за лечение и профилактика на широк диапазон от заболявания, докато се наслаждавате на почивка на открито.

КЪМПИНГ:

Кои са определените часове за пристигане и заминаване?

Вашeто място за къмпингуване ще бъде на разположение за настаняване след 14:00 часа. В случай, че заетостта на къмпинга позволява, ще се радваме да ви настаним по-рано. При други обстоятелства има възможност да оставите превозното средство на паркоместата извън къмпинг зоната, докато изчаквате часа за настаняване.

Напускането на къмпинга трябва да стане до 12:00 часа, в деня на заминаване. За ползвателите на премиум терени това трябва да стане до 14:00 часа.

Възможно ли е да напусна по-късно от обявеният час за заминаване?

При възможност и след предварителна уговорка с рецепция, къмпингът може да предостави по-късно освобождаване на заетото място.При удължаване на престоя след установения час на заминаване се изисква заплащане от 50% от стойността на нощувката, а за напускане след 18:00ч. се заплаща пълна такса нощувка.

Необходимо ли е да запазя престоят си предварително?

Необходима е резерация единствено за групови посещения от 3+ кемпера, каравани или палатки, както и при престой от 4+ нощувки. Във всички останали случаи резервация не е необходима. Обикновено около празнични дни и уикенди през летния сезон сме най-натоварени. Съветваме ви да се свържете с нас няколко дена преди желаната от вас дата на пристигане, ако желаете да ни посетите в гореспоменатите периоди.

Плануваме групово посещение, какво е необходимо да знаем?

За организирани събития в къмпинг зоната и групови посещения от 3+ кемпера, каравани или палатки изискваме предварителна резервация. 7 Lakes Camping си запазва правото да не допуска в пределите си групи, дошли без предварителна уговорка.

Може да запазите място в къмпинга като резервирате онлайн , се обадите на +359 879 12 63 30 или изпратите имейл на: info@7lakescamping.com.

Когато планувате групово посещение, моля, запознайте се с къмпинг правилата . Къмпинг „7 езера“ не е място за шумни купони. Всякакви прояви, които са в разрез с установените правила или биха създали безпокойство на останалите гости не са приемливи на територията на къмпинга.

Периодът от средата на юни до края на септември е с висок интензитет на заетост. За прояви с по-масов характер ви препоръчваме да планиратедати извън този период. За организиране на подобни мероприятия е необходима предварителна уговорка поне 4 седмици преди датата на събитието.

 

Мога ли да си избера къмпинг парцел при настаняване?

Да. След регистрация ще може да изберете къмпинг терен, в зависимост от предпочитаната категория и наличните в момента места. Преместването на друг парцел, различен от първоначално заявения, става единствено след съгласуване с рецепцията.

Възможно ли е да резервирам специфичен къмпинг парцел?

Нямаме практика да гарантираме настаняване на конкретни къмпинг места. Молим, за вашето разбиране, че това не винаги може да бъде взето предвид. В момента на настаняване ще имате възможност да изберете къмпинг терен от наличните.

Каква неустойка дължа ако отменя резервацията си?

Разходите за отмяна на резервация зависят от датата, на която заявите анулирането й. Подробна информация можете да намерите в нашите условията за резервация.

Какви са приблизителните размери на къмпинг парцелите и какво трябва да знам за тях?

7 Lakes Camping разполага с 60 парцела за настаняване на кемпери, минибусове, каравани или палатки. Терените са разделени в две основни категории:

А) Стандартни терени: 60м2 – 80м2 (42 броя)
Б) Премиум терени: 80м2 -100м2 (18 броя)

Къмпинг зоната е осветена, а индивидуалните терени са обозначени с номерация и са отчетливо разграничени. С цел повишаване на комфорта, всички къмпинг парцели са оформени с естествена тревна настилка, като са частично чакълирани и валирани. За всяко място е предвидено извод за електрификация (16А/230V) и питейна вода. Като допълнително удобство сме обособили зона за обслужване на химическите тоалетни и канализация за мръсни води.

 • Връзката към водата става с маркуч към изграден модул с кран.
 • Присъединяването към електрическото захранване е посредством гумиран кабел и евро щепсел, собственост на госта. Погрижете се да имате удължител и кабел с дължина най-малко 10 метра.

Позволявате ли паленето на открит огън?

Паленето на открит огън е позволено само в специално предоставеното за целта огнище.

Разполагате ли с барбекю за общо ползване и мога ли да използвам собствено?

В къмпинг зоната има изградено стационарно барбекю за общо ползване. Предоставяме още едно преносимо барбекю на дървени въглища. Молим, след ползването им да почиствате след себе си. Може да използвате собствени барбекюта, скари на дървени въглища и изправни уреди на газ при спазване правилата за безопасност.

Ще имам ли достъп до WI-FI?

Разбира се, гостите на къмпинга имат достъп до безплатен WI-FI.

С какви удобства разполага 7 Lakes Camping

7 Lakes Camping е изграден по съвременни къмпинг тенденции, предлагащ редица удобства на своите гости. Ето част от тях на ваше разположение:

 • детска площадка на открито;
 • оборудвана кухня за общо ползване;
 • магазин (предстои да отвори);
 • споделено работно пространство;
 • пералня и сушилня;
 • сауна за зимния сезон;
 • открити басейни с минерална вода;
 • велосипеди и тротинетки под наем;
 • специална зона за обслужване на химически тоалетни;
 • възможност за рехабилитационни терапии в специализиран медицински център .

Разгледайте пълния списък с удобства, които ще намерите при нас.

 

Колко санитарните помещения има и на какво разстояние се намират от къмпинг зоната?

Специално обособени и на разположение на гостите на къмпинга са:

 • три мъжки и четири дамски бани и тоалетни;
 • за хора със специални двигателни потребности сме изградили специално пригодено помещение;
 • стая за повиване на бебета;
 • външни и вътрешни мивки за кухненска посуда.

Санитарните помещения са на разстояние 50 – 200м, в зависимост от терена, на който сте избрали да се настаните.

Има ли регламентирани часове за почивка в къмпинга?

Часовете между 14:00-16:00 и 23:00-08:00 са определени за почивка. В този период пазенето на тишина се изисква от всички гости.

Молим ви да подхождате със съобразителност и да не натрапвате на никого начина си на забавление. Всички къмпингуващи имат право да се наслаждават на пълноценна почивка.

В 7 Lakes Camping използването на пиротехника, тонколони и музикални системи не е разрешено!

Допускате ли домашни любимци и при какви условия?

Сърдечно приветстваме вашите четириноги приятели в къмпинг 7 Lakes Camping.

Задължително условие е собствениците да притежават здравен паспорт, в който да е видно, че домашните любимци са напълно здрави и са им направени изискваните от закона ваксини. В допълнение животните трябва да бъдат на повод по всяко време, да се придружават от стопанина си и да не смущават спокойствието на останалите посетители.

Молим, почиствайте след домашните си любимци!

Какви видове разплащателни методи приемате?

Налични са няколко начина на плащане:

 • В брой в началото на престоя (приемаме кешови разплащания само в Български левове - BGN)
 • Чрез банков превод по банкова сметка след проформа фактура (авансови плащания)
 • Посредством дебитна/кредитна карта (приемаме Mastercard / Eurocard / Visa)

Питейна ли е водата в къмпинга?

Нашата питейна вода е с отлично качество, така че може безопасно да използвате водата от чешмата във всички части на къмпинга.

Какви отговорности имам относно чистотата в къмпинга?

Молим, помогнете ни да запазим къмпинга и средата около него чисти и приятни за всички. За по-красива и по-чиста среда около нас може да допринесете с:

 • при напускане се уверете, че оставяте използвания от вас къмпинг терен чист и изряден;
 • не изхвърляйте отпадъци извън предназначените за целта места – кофи за боклук са поставени на няколко места в къмпинга;
 • поддържайте всички помещения и уреди чисти;
 • не изхвърляйте предмети и други отпадъци в тоалетните, освен тоалетна хартия;
 • създали сме определени места за почистване на химически тоалетни и изхвърляне на мръсни води. Изрично е забранено изпразването им на други места;
 • миенето на кемпери не е позволено на територията на къмпинга. Може да се възползвате от услугите на близките до нас автомивки в Сапарева баня;
 • не използвайте баните, за да къпете домашните си любимци;
 • не оставяйте децата си без надзор в общата кухня.

Оставете къмпинга във вид, в който бихте искали да намерите!

Какво друго би трябвало да знам?

Потвърдената резервация и престоят на територията на 7 Lakes Camping се счита като автоматично съгласие с къмпинг правила и условията за резервация. Съветваме ви да се запознаете с установените правила преди да ни посетите.

Нарушаването на правилата може да доведе до прекратяване на престоя ви в къмпинга.

ПОЛЕЗНИ:

Има ли публичен транспорт от София до Сапарева баня?

Сапарева баня се намира на 75км от София и на около 15км от Дупница. Към момента няма директен автобус от София до Сапарева баня.
От Централна автогара в София на всеки два часа тръгва автобус за Дупница (преминава през автогара „Овча купел”). От автогарата в Дупница на всеки 60мин.има обществен транспорт до Сапарева баня.

Актуална информация за разписанията на автобусния транспорт може да получите на следните телефонни номера:

 • централна автогара София: +359 (0) 900 63 099;
 • автогара „Овча купел”: +359 (0)2 955 53 62/+359 (0)875 105 097;
 • автогара Дупница: +359 (0)701 40 854.

От София до Дупница може да пътувате с влак, който тръгва от централна ЖП гара. Имайте предвид, че тази опция ще удължи пътуването ви с минимум половин час.

Как мога да стигна до прочутите седем рилски езера?

Лифтът е най-популярният транспорт към Седемте рилски езера. Откритият двуседалков лифт, чиято долна станция е край курорт Паничище и стига до хижа Рилски езера, е на около 15км откъмпинга. Придвижването с лифта е около 20 минути. Актуална информация относно работното време и цените на лифта, може да намерите тук . Ако имате време, ентусиазъм и най-вече физическа възможност, може да се изкачите и слезете по пешеходния маршрут, минаващ под лифта.

Освен горепосочените опции имате възможност да стигнетедо Седемте рилски езера по някои от туристическите маршрути от близките хижи и обекти. Най-популярни са преходите от Зелени Преслап през хижа Скакавица, от хижа Ловна и от хижа Пионерска.

Общо за обиколка на езерата е необходимо да предвидите около 5-6 часа с кратки почивки. Всеки етап от прехода отнема приблизително час. За по-добре подготвените физически, времето може да е с час-два по-малко.

Има ли възможност за ски в региона?

Най-старият и най-голям ски курорт в България – Боровец се намира на 37км от къмпинга. Курортът е разположен на най-северните склонове на Рила и на надморска височина от около 1300м. Разполага с едни от най-добрите ски и сноуборд писти в България, както за начинаещи, така и за напреднали скиори, а някои писти са предназначени и за нощно каране. Ски сезонът обикновено продължава от средата на декември до април.

По-малкият ски курорт Мальовица също предлага прекрасни условия за ски в северозападния дял на Рила. Курортът е разположен в живописната местност „Меча поляна”, в долината на река Мальовица. До него води асфалтов път от гр.Самоков и с.Говедарци.

Актуална информация за Боровец може да намерите на сайта www.borovets-bg.com.

Повече информация за Maльовица може да намерите на сайта www.malyovitsa.com.

Толкова възможности...

Винаги сме готови да съдействаме със съставянето на богата програма за целия ти престой при нас!

За нас

Сгушен в подножието
на величествената Рила,
7 Lakes Camping е перфектното
кътче за отдих за цялото семейство.

Локация

Ул.Серафим Йорданов 1,
Сапарева баня, 2650,
(до комплекс "Плажъ")

Контакти

info@7lakescamping.com
+359 879 12 63 30
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram