Рехабилитационен Център

Съвременна и ефективна терапия вдъхновеана от лечебната сила на природата

„Специализирана болница за рехабилитация Сапарева баня” АД е експерт във физикалната медицина и рехабилитация с над 20 годишен опит. Болничното заведение е част от уникален за страната проект, който съчетава неоспоримите ползи от къмпингуването с изключителна медицинска експертиза и комплексна грижа за здравето.

Тук главният професор по рехабилитация има дарбата да лекува с топъл и нежен допир. Извираща дълбоко от недрата на мистичната Рила, това е нейно величество минералната вода. В допълнение към целебните й свойства, рехабилитационният център предоставя на своите пациенти широка гама от възстановителни терапии, както и постоянно подобряваща се база и специализирана апаратура. Доверете се на висококвалифициран екип от професионалисти на „СБР Сапарева баня”, които ще създадат пакет от процедури съобразен с вашите индивидуални способности и нужди.

Нашата мисия е простичка, но ясна: да ви върнем към оптимално състояние на духа и тялото докато се наслаждавате на къмпинг ваканция.

Мястото, където медицинската експертиза и природата работят в екип за вашето здраве.

Как можем да помогнем?
ЛЕЧЕНИЕ И ПРОЦЕДУРИ:

Богато многообразие от терапевтичната програми съобразени с вашите нужди и изпълнявани от екип от специалисти в зависимост от вашата диагноза и история на лечението. Болничният център е оборудван с високо технологични апарати и модерни терапевтични съоръжения, спомагащи за възстановителния процес при широк спектър заболявания.
Научете повече
ЛЕКОВИТА МИНЕРАЛНА ВОДА:

Дълбоко в недрата на величествената Рила се крие туптящото й сърце: неизчерпаемият извор на нашата лечебна термална вода с температура достигаща 103с, която бълбука от векове. Водата в региона е с най-високо съдържание на флуор и на сероводород в България – 15,5 мг/л. Водолечението е една от най-широко използваните допълнителни терапии прилагани в нашия рехабилитационен център.
Научете повече
ПАКЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ:

Къмпинг + рехабилитация!? Напълно възможно в 7 Lakes Camping, а какво по-добро от това да съчетаете удоволствието от ваканция на открито с грижа за здравето? Ние сме единственият къмпинг в България, които предлага специализирани рехабилитационни процедури.
Научете повече

Лечение и Процедури

Ефективни методи за балнеолоечение и широка гама от възстановителни процедури.

Разгледайте нашите терпаевтични услуги!
ПЪРВИЧЕН ПРЕГЛЕД ПРИ СПЕЦИАЛИСТ
Медицинският преглед помага на нашите специалисти да се запознаят с вашето състояние и медицинска история. Той е ключов за назначаване на адекватно лечение, което се основава на вашите индивидуални способности и нужди. Прегледът е задължителен за пациенти, които желаят да ползват услугите ни на свободен принцип.

1 брой | 20лв.

Физиотерапия

УЛТРАВИСОКОЧЕСТОТЕН ТОК (УВЧ)
Терапията работи на принципа на ултрависокочестотно електромагнитно поле, което генерира топлина в тъканите. Тази процедура има силен обезболяващ, противооточен, спазмолитичен и противовъзпалителен ефект.

1 брой | 7лв.
ДИАДИНАМИК
Процедурите с диадинамичен ток са често използван метод във физиотерапията, използвайки терапевтичните ефекти от излагането на тялото на нискочестотен диадинамичен ток. Този вид електротерапия оказва въздействие при различи заболявания на периферната нервна система (радикулит, неврит, плексит, дископатия и др.), травматични заболявания, бронхиална астма и др.

1 брой | 7лв.
ЕЛЕКТРОФОРЕЗА/ЙОНОФОРЕЗА
Електрофорезата известна още като йонофореза е един от най-популярните методи в арсенала на физиотерапията. С помощта на прав ток, в организма се въвеждат бързо и безболезнено лекарствени вещества и субстанции. По този начин върху организма въздействат два фактора – самото лекарство и съответния ток.

1 брой | 7лв.
СОЛУКС
Солукс е процедура при която се извършва лечение с видима и инфрачервена светлина. Облъчването по време на светло терапията действа на тялото противовъзпалително. В допълнение има съдоразширяващо действие, което ускорява процеса по заздравяване, спомага за намаляване на болезнени състояния на опорно-двигателния апарат и удължава ремисията на хроничните болести.

1 брой | 7лв.
ВАКУУМ
Вакуум терапията оказва въздействие върху тялото чрез вакуумен масаж на проблемните области. Вакуумното всмукване разширява съдовете и подобрява циркулацията на кръвта, с което засилва обмяната на веществата, повишава тонуса и функциите на мускулите.

1 брой | 7лв.
ИНТЕРФЕРЕНТЕН ТОК
Интерферентните токове представляват средночестотни синусоидални променливи токове, амплитудно модулирани в ниски честоти, за да могат да се използват във физиотерапевтичната практика. Този вид терапия оказва благотворно действие върху периферното кръвообращение и тъканната обмяна, което създава условия за противооточен и противовъзпалителен ефект.

1 брой | 7лв.
ВАКУУМ С ИНТЕРФЕРЕНТЕН ТОК
Вакуум терапията, съчетана със стимулация от интерферентен ток, се извършва чрез вакуум електроди, които могат да бъдат свързани с аспирационна помпа. Тази терапия е полезна преди всичко за лечение на различни форми на съдови заболявания, засягащи долните крайници.

1 брой | 9лв.
РУСКИ ТОК
Подобно на останалите нискочестотни токове има обезболяващо и трофично действие, но е с по-слабо натоварване върху кожата в сравнение с диадинамичните токове. Терапията се използва при лечение на хронична и остра локализирана болка, и е успешна при състояния на мускулен спазъм.

1 брой | 7лв.
ВАКУУМ С РУСКИ ТОК
При този метод се създава отрицателно налягане и третираните тъкани се кръвоснабдяват активно (хиперемия), а това усилва ефекта от терапията. Прилага се за лечение на всички форми на съдови заболявания, атеросклероза на долните крайници, болест на Рейно и др.

1 брой | 9лв.
УЛТРАЗВУК
Ултразвуковата терапия е класически метод във физиотерапия, при който се използват звукови вълни за лечение на наранявания като мускулни разтежения или невралгии, заболявания на опорно-двигателната система и много други. Ефектът от терапията се базира на преминаването на вълните през тъканите - получават се вихрови движения в цитоплазмата на клетките и се активира междуклетъчната обмяна на веществата, което наподобява микромасаж на тъканите.

1 брой | 10лв.
ТЕНС
Транскутанната електрическа нервна стимулация (ТЕНС) е изпитан и широко използван метод във физиотерапията и рехабилитацията. ТЕНС се използва при болки на нервна основа каквито са прищипан нерв, невропатия, артрит, спондилит, дископатия и тн.

1 брой | 9лв.
ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЯ
Това е класическа процедура, при която чрез слаб електрически ток, се осъществява съкращение на един или множество мускули. Този физиотерапевтичен метод увеличава притока на кръв към областта, което значително подпомага лечението и намаля болката в мускулите.

1 брой | 9лв.

Водолечение

ВЪТРЕШЕН БАСЕЙН С МИНЕРАЛНА ВОДА
На разположение са два вътрешни възстановителелни басейна с минерална вода , разделени на мъжка и дамска секция предназначени за лечебен престой във водата, леки процедури и релаксация. Басейните са с размери 4 х 2 м. и дълбочина от 1 м. Температурата на водата е 27-29с. 

10лв.
ЛЕЧЕБНА ВАНА С МИНЕРАЛНА ВОДА
Тази процедура действа приятно и отпускащо, но преди всичко има и силен лечебен ефект върху човешкия организъм. Ползотворното въздействие се дължи преди всичко на специфичните съставки на лечебни газове, минерални соли и микроелементи, които се съдържат във водата.

1 брой | 12лв.
ТАНГЕНТОР /ПОДВОДНО СТРУЕВ МАСАЖ/
Тангенторът представлява специално обособена вана за хидротерапия, осъществявана с подводен струен масаж. Процедурата действа релаксиращо на тялото и спомага за отпускане на мускулатурата. Подобрява кръвообращението и микроциркулацията в тъканите, като същевременно оказва положително влияние при възстановителния процес след травми.

1 брой | 25лв.
ХИДРОМАСАЖНА ВАНА
Тази терапия разчита на система от дюзи, вградени във ваната, които създават водни потоци, масажиращи тялото с различна сила и под различен ъгъл. Ползите са свързани със стимулация на кръвообращението, облекчаване на болките, отнемане напрежението и мускулната умора.

1 брой | 15мин. | 7лв.
ЧАСТИЧНА ВАНА НА ГОРНИ/ДОЛНИ КРАЙНИЦИ
Процедурата с хидромасажната секторна вана е предназначени за концентрирано лечение на долни и горни крайници.

1 брой | 10лв.
ЛУГОЛЕЧЕНИЕ
Лугата има силно изразено лековито действие и се прилага от дълбока древност при лечение на различни заболявания. Луголечението оказва ползотворен ефект при заболявания на опорно-двигателния апарат, ревматични усложнения, кожни проблеми, травматично-ортопедични заболявания и при неврологични оплаквания.

1 брой | 8лв.
КАЛНА ВАНА
Основният метод на лечение е чрез т. нар. кални апликации, като положителния ефект от процедурите се дължат на богатото съдържание от микроелементи, ензими и хормоноподобни вещества. Калолечението е ефективен метод в борбата с болестни състояния, засягащи опорно-двигателният апарат, централната и периферна нервна система, кожни заболявания и ред други.

1 брой | 20лв.

КАЛНА АПЛИКАЦИЯ НА ЦЯЛО ТЯЛО
1 брой | 25лв.

ЧАСТИЧНА КАЛНА АПЛИКАЦИЯ
1 брой | 15лв.

Кинезитерапия

ЛЕЧЕБНА ФИЗКУЛТУРА /КЛЕТКА НА РОШЕ/
Клетката на Роше е терапия, при която се извършват определени активни видове упражнения от облекчаващи или ненатоварващи позиции. Рехабилитацията с този метод се прилага при наличие на фрактури, претоварване, обездвижване, след оперативна намеса, пост инсултни състояния и др.

1 брой | 10лв.
СПЕЦИАЛИЗИРАНА ЛЕЧЕБНА ФИЗКУЛТУРА
Лечебната физкултура е комплекс от физически и дихателни упражнения, които целят да развият или поддържат физическа форма и цялостно здраве. Често е насочена към подобряване на болката и двигателните умения при проблеми от разнороден характер.

1 брой | 20 мин | 25лв.
ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ НА ЦЯЛО ТЯЛО
Лечебният масаж е доказан метод от кинезитерапията, който представлява нанасяне на дозирани механични дразнения върху тялото, чрез различни похвати. Прилага се за лечение и профилактика на много заболявания, разстройства и дисфункции.

1 брой | 60 мин | 60лв.
ЛЕЧЕБЕН ЧАСТИЧЕН МАСАЖ /ЯКА, КРЪСТ, КРАЙНИЦИ И ДР./

1 брой | 20 мин | 20лв.

АПАРАТЕН МАСАЖ

1 брой | 10лв.
ЛИМФОДРЕНАЖ/ПРЕСОТЕРАПИЯ
Лимфният дренаж е процедура, която спомага за подобряване на лимфотока в организма. Ползите от този лечебен метод са многобройни – премахва хроничната умора, спомага детоксикацията на тялото, намалява отоците и подпухването, подобрява имунната защита, редуцира целулита, предотвратява и облекчава редица заболявания.

1 брой | 10лв.
РЕФЛЕКСОТЕРАПИЯ /КИТКИ/
Рефлексотерапията е често прилаган и естествен подход, който помага на тялото да се освободи от токсините, освобождава мускулното напрежение и насърчава оздравителните процеси. Известен още като точков масаж, този метод стимулира вътрешните органи и кръвообращението чрез масаж на определени външни точки от тялото.

1 брой | 10лв.

Лековита минерална вода

Минерална вода, която дарява жизненост и наслада
ТЕРАПИЯ И ПРОФИЛАКТИКА
Минералната вода в региона е с най-концентрирано съдържание на флуор и сероводород в България, а температурата с която извира от земните недра е 103с, което е сред най-високите за Европа. Несравнимите характеристики на водата й придават безценна стойност в лечението на редица хронични заболявания и посттравматични усложнения.
УСВОЯВАНЕ НА ПРИРОДНИЯТ РЕСУРС:
Минералната вода, която извира от дълбините на Рила планина е уникално природно богатство, което ние ценим и споделяме с вас.

Как използваме минералната вода?

- Многопрофилно балнеолечение;
- Профилактични процедури;
- Развлечение, отмора и забава.

ЛЕЧЕБНИ ПОЛЗИ:
Водолечението е ключов фактор в рехабилитационните практики прилагани в нашият център. Минералната вода, която достига до нас оказва благоприятно въздействие върху заболявания и нарушения на:


- Опорно-двигателен апарат;
- Централна и периферна нервна система;
- Горни дихателни пътища;
- Кожа;
- Отравяния със соли на тежки метали;
- Женска и мъжка полова система.
ХИМИЧЕН СЪСТАВ НА МИНЕРАЛНАТА ВОДА
ОБЩИ ПАРАМЕТРИ:
Температура: 103с
Обща минерализация: 0,65 g/l
pH: 9,3
Сероводород (H2S): 15,5 mg/l
Силициев двуокис (SiO2): 118 mg/l
Флуор (F): 14,84 mg/l
АНИОНИ:
Флуорид (F): 15 mg/l
Хлорид (Cl): 28 mg/l
Сулфат (SO4): 216 mg/l
Хидрокарбонат (HCO3): 79,32 mg/l
Хидросулфит (HS): 11 mg/l
КАТИОНИ:
Литий (Li): 0,163 mg/l
Калий (К): 8, 43 mg/l
Калций (Ca): 3,49 mg/l
Натрий (Na): 187 mg/l
Стронций (Sr): 0,150 mg/l
Бор (B): 0,60 mg/l

Пакетни предложения

Погрижете се за вашето тяло докато душата ви се наслаждава на зареждаща къмпинг ваканция
Превъзходни къмпинг условия, чист въздух, минерални басейни, магнетична природа и първокласна грижа за здравето. Всичко това работи във ваша полза докато сте гости на 7 Lakes Camping. Осъзнаваме ползите от времето прекарано на открито и нуждата от това да почувствате тялото си в оптимална кондиция. Нашата цел е да ви предложим една уникална комплексна услуга, която има дълготраен физически и емоционален заряд. Независимо дали сте решили да останете само за уикенда или за по-дълъг престой, може да се възползвате от най-подходящата оферта.
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО НАШИТЕ ПАКЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!

За нас

Сгушен в подножието
на величествената Рила,
7 Lakes Camping е перфектното
кътче за отдих за цялото семейство.

Локация

Ул.Серафим Йорданов 1,
Сапарева баня, 2650,
(до комплекс "Плажъ")

Контакти

info@7lakescamping.com
+359 879 12 63 30
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram