Силата на Настоящия Момент

март 6, 2024
Главни герои в дебюта на рубриката са Кевин и неговото куче булдог Пако. Кевин е бивш полицейски служител от средно голям град в района на Дуисбург, Германия. След претърпян инцидент по време на изпълнение на служебни задължения, Кевин изпитва остра нужда коренно да промени живота си.
Решава, да купи стар камион Mercedes за €6,000 от компания, която изработва шапки. Отнема му 7 месеца собственоръчно да ремонтира и превърне машината в свой нов дом на колела, гледайки стотици видеа от YouTube, четейки техническа литература и импровизирайки. Използва помощ единствено за електрическата инсталация. Споделя, че има още много неща, които имат нужда от доусъвършенстване, но признава че това, което има истинска стойност за него е времето, което не можем да върнем или да си купим. Поради тази причина в началото на 2022г Кевин решава да не губи и миг повече и заедно със своя най-верен приятел се впуска в едно непредсказуемо приключение. Такова в търсене на него самия и истински стойностните моменти от живота.

Съдбата има други планове

Кевин и Пако преминават през десетки Европейски държави, торнадо от емоции и вълнуващи срещи. Първоначалният план е да преминат през Европа, устремени към Русия и оттам към Монголия и вече дълбоко в Азия. Започналата война обаче осуетява намеренията на нашите герои и след няколкоседмично пътуване из Гърция съдбата ги отвежда в 7 Lakes Camping.
Пако, булдогът на Кевин
Във вторник (4 юли) посрещнахме едно симпатично младо момче от Германия със странно изглеждащ камион, а пет дена по-късно изпращаме приятел, който имаме усещане, че сме познавали години наред. Във времето прекарано с Кевин и Пако се докоснахме до тяхната свободолюбивост, искреност, позитивност и техните широко отворени души да приемат света и хората, които срещат напът, такива каквито са - без предразсъдъци и с чисто сърце.
Както често става, невидимите закони на света, в които живеем подсилват подобни срещи със силно запомнящи се случки. Сякаш за да консолидира максимата според, която нашият протагонист се води, а именно да не прави планове по-далеч от утре, съдбата бе подготвила на мен (авторът), Кеви и Пако неочаквана визита до ветеринарна клиника в Перник. Пако се наложи да претърпи интервенция с анестезия за премахване на късче суха трева от ноздрата, която за радост завърши благополучно.
На следващият ден емоциите бяха доста по-приятни, т.к. Кевин реши да удължи престоя си в къмпинга и да отпразнува своя 33-ти рожден ден с нас. А какъв рожден ден без торта!? Бяхме подготвили малка изненада да зарадваме нашия нов приятел, нещо малко, но от сърце.

Дали наистина се изгубваме

В първия ден на новата седмица Кевин и Пако продължават своето приключение. С известна тъга им пожелаваме попътен вятър, но широка усмивка озарява лицата ни от белега, която тази среща остави. Знаейки, че с всеки изминат километър тяхното душевно богатство расте, а факта че сме допринесли по някакъв начин тяхната история да е по-красива ни мотивира още повече да вярваме в магията на къмпингуването.
От Кевин научихме, че живота сам ни води по път, който трябва да извървим, и вероятно първо трябва да се изгубим в себе си, за да намерим смисъла на съществуването си. В тази първа история ви срещнахме с един смел човек, който живее в настоящият момент и не прави планове, просто следва пътя пред себе си и вярва в съдбата. Замисляме се колко често присъстваме точно в този момент сега, не утре и не вчера…

Пако преди интервенцията при ветеринаря в Перник
7 Lakes Camping е достъпен портал за специалните моменти, тези посветени на вас самите и най-истинските ви желания. Каним ви да се убедите сами!

Ако искате да проследите приключенията на Кевин и Пако, последвайте техният Instagram профил pacoexplorestheworld.

До следващата вдъхновяваща история!
Кевин празнува рожден ден

За нас

Сгушен в подножието
на величествената Рила,
7 Lakes Camping е перфектното
кътче за отдих за цялото семейство.

Локация

Ул.Серафим Йорданов 1,
Сапарева баня, 2650,
(до комплекс "Плажъ")

Контакти

info@7lakescamping.com
+359 879 12 63 30
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram